Sæt i gang, og kom foran med gejst og motivation!

Har I også fået øjnene op for de forretningsmuligheder og -fordele, som arbejdet med bæredygtighed kan give? Måske 2021 er året, hvor I for alvor skal til at arbejde med det?

Så har I valgt det helt rigtige tidspunkt.

For I vil opdage, at det at arbejde med bæredygtighed også kan give jer noget andet, som kan være en mangelvare i øjeblikket. Og det er motivation og gejst.

Formål, fællesskab, frihed, faglighed

Undersøgelser viser nemlig, at særligt 4 faktorer skal være til stede for at skabe indre motivation og gejst hos både ledere og medarbejdere.

Det drejer sig om 1) formål, 2) fællesskab, 3) frihed og 4) faglighed. Og lige præcis de 4 F’er er nogle af grundstenene i arbejdet med bæredygtighed:

Illustration af 4 faktorer som skaber motivation og gejst på arbejdet
 1. Formål: Vi har brug for at vide, hvad det er, vi går på arbejde for.
  Uforudsigeligheden er lige nu et grundvilkår i mange virksomheder, og de fleste aktiviteter er reduceret til drift, drift og lidt mere drift. For både ledere og medarbejdere kan det være svært at blive ved med at finde en større mening i netop det.

  Til gengæld ligger der i det at tage et socialt og miljømæssigt ansvar nærmest en indbygget meningsfuldhedsgaranti, som selv den værste coronatristhed kan have svært ved at bryde. Og det giver gejst og motivation.

 2. Fællesskab: Vi er flokdyr og trives i fællesskab med andre.
  At arbejde forretningsstrategisk med bæredygtighed er stadigvæk nyt terræn for mange virksomheder. Det kan være angstprovokerende, men også give en oplevelse af at være nybygger og ”we’re in this together”. Ikke kun internt i virksomheden, men også blandt fx samarbejdspartnere og  ”konkullegaer”. Det giver energi og en følelse af fællesskab.

 3. Frihed: Vi vil selv kunne bestemme.
  Lockdown, begrænsende regler og forlængede restriktioner trækker veksler på frihedsfølelsen. Men for en stund kan det også frigøre tid, når handlemulighederne er begrænsede.

  Derfor er NU også det helt rigtige tidspunkt at komme i gang med at arbejde med bæredygtighed. Megatrenden er endegyldigt blevet must-do for fremtidens virksomheder. Det er et område, hvor selv den mindste indsats kan gøre en forskel. Og I bestemmer selv hvad, hvor meget og hvordan.

 4. Faglighed: Vi vil udvikle os.
  Bæredygtighed bliver man aldrig færdig med. Så er det sagt. Og både i og udenfor Danmark er bæredygtighedsagendaen i en rivende, nærmest eksponentiel udvikling. Det betyder, at ny viden og kompetenceudvikling bliver en naturlig del af arbejdet.

  Det giver inspiration, nye tanker og luft til de forretningsidéer, der skal fremtidssikre jeres virksomhed.

Så sæt i gang med bæredygtigheden. Hellere i dag end i morgen, og udnyt momentum til at komme foran med gejst, motivation og mening.

Scroll til toppen